Беличанец: Заев затекна корумпирана партиска мафијашка држава на која и ја скрши кичмата

МНОГУМИНА ИМААТ КУСО ПАМЕТЕЊЕ
Многумина имаат кусо паметење дека Заев затекна корумпирана партиска мафијашка држава на која и ја скрши кичмата. Граѓаните му дадоа во двата изборни циклуси помалку од 50 пратеници и мораше да воспостави коалиција до ДУИ партија партнер на груевизмот. И покрај тоа успеа да воспостави демократски институции како нова кичма на граѓанската правна држава.
Допрва и треба доградба и потврдување на нејзината ефикасност во пракса.
Останаа бројни пипци и резидиуми кои допрва треба да се докрајчат преку реформиран самостоен и кадровски подмладен обвинителски и судски дистем.

ФБ статус на Тито Беличанец

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e