Спенџарска: Ако се чувствуваш лошо во овој момент – издржи, се е привремено, чувствата постојано си пловат

Познатата македонска водителка, Јелена Спенџарска на својот Инстаграм профил истакна дека ога се чувствува ужасно, си мисли дека така ќе ми биде засекогаш .

Се ми е хаос, си викам- работите никогаш нема да ми се средат, ова е ова, бла бла бла и нормално ваквите мои негативни мисли ми се неподносливи!!!, посочи Спенџарска.

„И во целиото тоа лудило има една секунда кога ќе си помислам…. чекај…. диши…, чувствата се привремени.

Што ако се биде во ред?
Што ако сега си баш таму каде што треба да бидеш?
Баш на тоа место, баш со тие луѓе? Што ако животот за тебе има многу подобар план од твојот?
Што ако нема причина да се нервираш?
Што ако е е се баш онака како што треба да биде?
Што ако животот ти спрема нешто преубаво?

Всушност, се е привремено. Чувствата постојано си пловат.
И ако се чувствуваш лошо во овој момент, се што треба да направиш е да издржиш. И ова ќе заврши, знаеш дека ќе заврши, нели?
Диши……. (и постави си ги истите прашања 😉)“, потенцираше Спенџарска.


View this post on Instagram

Кога се чувствувам ужасно, си мислам дека така ќе ми биде засекогаш. Се ми е хаос, си викам- работите никогаш нема да ми се средат, ова е ова, бла бла бла и нормално ваквите мои негативни мисли ми се неподносливи!!! И во целиото тоа лудило има една секунда кога ќе си помислам…. чекај…. диши…, чувствата се привремени. Што ако се биде во ред? Што ако сега си баш таму каде што треба да бидеш? Баш на тоа место, баш со тие луѓе? Што ако животот за тебе има многу подобар план од твојот? Што ако нема причина да се нервираш? Што ако е е се баш онака како што треба да биде? Што ако животот ти спрема нешто преубаво? Всушност, се е привремено. Чувствата постојано си пловат. И ако се чувствуваш лошо во овој момент, се што треба да направиш е да издржиш. И ова ќе заврши, знаеш дека ќе заврши, нели? Диши……. (и постави си ги истите прашања 😉) _____________________________________ #me #igers #ootd #beauty #style #mood #happy #kiss #look #instagood #instadaily #wiw #ootdmagazine #trend #photography #face #enjoy #relax

A post shared by JELENA SPENDZARSKA (@jelenaspendzarska) on

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e