Моника Белучи ќе глуми во комедија за мафијата

Моника Белучи ќе глуми во комедијата „Мафија мама”, заедно со Тони Колет и Роб Хубел, а во режија на Кетрин Хардвик. Режисерката е позната по хорор-романсата „Самрак”.

Филмот раскажува за една Американка од предградието која одеднаш го наследува мафијашкото царство на дедо ѝ. Таа ги предизвикува и туѓите и сопствените очекувања со одлуката да го прифати „семејниот бизнис”.

– Тоа ќе биде чиста забава, поддржана од солидна доза феминизам, смета Колет.

Снимањето на филмот ќе почне пролетта 2022 година во Италија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e