Меган Маркл станува политичарка?

Меган Маркл никогаш не ги криела своите политички ставови. Затоа, не е изненадување што нејзиното име почна да кружи како можна замена за сенаторката од Калифорнија, Дајан Фајнштајн. Откако Фајнштајн (90) почина, „Дејли Мејл“ дозна дека војвотката од Сасекс може да го продолжи мандатот.

Голем демократски донатор близок до гувернерот на Калифорнија, Гевин Њусом, кој ќе ја избере замената на Фајнштајн, изјави за Министерството за домашна безбедност: „Меган дефинитивно може да биде долгорочна замена. Не е невозможно. Имаше полуди работи што се случија“.

Смртта на Фајнштајн создаде уникатна ситуација во која Њусом (55), гувернерот на Калифорнија, кој се смета за претседателски кандидат ако нешто му се случи на 80-годишниот претседател Џо Бајден, има слобода да избере некој што ќе ја замени Дајан Фајнштајн до следните избори во ноември 2024 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e