Манекенката Кендал Џенер доби казна од 90.000 долари поради тужба од 2017 година!

Кендал Џенер ќе мора да плати дури 90 илјади долари и тоа за тужба од 2017 година. Всушност, како што информираат странските медиуми, тогаш рекламирала извесен фестивал како „најдобар на светот“ кој подоцна не се одржал – менекенката не ги ни известила фановите.

Кендал била обвинета дека за рекламата била платена, а не го кажала тоа јавно. Таа не е единствената доцедена во ваква ситација поради фестивалот, но сепак прифатила спогодба.

Всушнот, за промоцијата на фестивалот ѝ биле платени 250 илјади долари, па подоцна добила уште 25 илјади, а кога избил скандалот- избришала се што е поврзано со фестивалот од друштвените мрежи. Нејзината казна изнесува скоро половина милион, но таа прифатила спогодба, со што ѝ се намалила казната.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e