Лепа Брена ќе отвори музеј во нејзина чест – Пејачката открива што ќе содржи

Фолкерката Лепа Брена (60) е сигурна дека музејот ќе биде одлична идеја за неа и дека на тој начин ќе им покаже на помладите генерации што сторила во нејзината повеќедецениска кариера. Неспорно е дека таа постигнала многу, но таа е толку присутна во јавноста што малкумина би уживале да ги видат, да речеме, разоткриените фустани што ги носела во осумдесеттите години во „Да сакаме“, што честопати се повторува на телевизиите и стиловите на Брена кои ги знаеме напамет.

Секое дете барем еднаш во животот го видело легендарното видео од настапот на Брена на Јутјуб. Пејачката вели дека музејот би го нарекла „Периодот и епохата на Лепа Брена“, што е навистина премногу бидејќи малку се луѓето кои сметат дека паднала во заборав.

– Имам еден пакет Барби и ги чувам, бидејќи тие имаат емоционална вредност за мене – рече на почетокот музичката ѕвезда.

– Еден ден би сакала да направам мал музеј, кој ќе се вика: „Период и епоха на Лепа Брена“. Во него, покрај моите плочи и касети, филмови, носии, ќе ја има и мојата Лепа Бреница – истакна таа за „Ало“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e