Барбадос ја прогласи Ријана за национален херој

Барбадос ја прогласи пејачката Ријана за национален херој на прославата на републиката во нејзиниот роден град Бриџтаун.

Премиерката Миа Мотли најави дека на 33-годишната музичка ѕвезда ќе ѝ биде доделена честа Националниот херој на Барбадос, а ваквата најава беше дочекана со бурни овации.

Ријана потоа ја повикаа да застане пред публиката заедно со премиерката Мотли.

„Продолжи да сјаеш како дијамант и да ѝ носиш чест на твојата нација со твоите дела, со твоите постапки“, ѝ рече Мотли на Ријана, алудирајќи на нејзиниот хит Diamonds кој беше на врвот на топ листите во 2012 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e