Аца Лукас повеќе нема да пее на ромски свадби, а еве која е причината

Неодамна српскиот пејач Аца Лукас се изјасни дека веќе никогаш нема да пее на ромски свадби бидејќи се чувствувал понижен и покрај убавите пари што ги добивал. Причината е многу интересна.

Имено како што тој истакнал дека откако ќе испеел и ќе му бил даден бакшишот, истиот бил баран назад од страна на свадбарите. Можеби во момент на среќа го отвораат џебот, но потоа се каат за големата сума која ја издвоиле и си ја бараат назад.

– Тоа се глупости. Нема никогаш да ги правам. Тоа се будали. Тие што ги организираат се лопови кои имаат пари. Но, тие те лепат со пари на чело и кошули, а на пејачките во прслуци. Но подоцна ги тераат музичарите да им ги вратат парите, раскажал Аца Лукас.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e