Владата го објави европскиот предлог: ТУКА може да го превземете преведен на македонски јазик

Владата на Република Северна Македонија денеска на официјалната веб страна го објави европскиот предлог, интегрално преведен на македонски јазик.

Предлогот може да се преземе на следниот линк:

• Министерски состанок на меѓувладината конференција за завршување на отворањето на преговорите за пристапување на Северна Македонија во Европската Унија – Општ став на ЕУ

• Предлог заклучоци на ЕУ

• Заеднички став на ЕУ

• Линк до објава на предлогот на француското претседателство на англиски и македонски јазик

Објавувањето на предлогот, како што информираат од владината прес-служба, е со цел транспарентно информирање на јавноста.

– Предлогот во кој се вградени забелешките на Владата од средината на минатата недела е достапен за јавноста и ставен на широка консултација која премиерот Димитар Ковачевски ја води со сите чинители во државата, вклучувајќи ги и опозициските партии, граѓанските организации и медиумите, информираат од владината прес-служба.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e