СДСМ: Што и згрешиле на деструктивната ВМРО-ДПМНЕ наставниците и стручните работници па го блокира законот за поголеми плати?

„Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ преку надлежната собраниска Комисија повеќе од 3 месеци блокираат законски измени со кои наставниците и стручните работници добиваат можности за постојано покачување на платите и подобар статус.

Што и згрешиле на деструктивната ВМРО-ДПМНЕ наставниците и стручните работници па го блокира законот за поголеми плати?

Наставниците и стручните работници не се виновни што Христијан Мицкоски нема идеја, нема став, нема програма, што нема понуда за граѓаните.

Вакво непочитување и газење на достоинството на наставниците и стручните работници е одлика на ВМРО-ДПМНЕ, тоа го правеше и кога беше режимска власт“, се вели во соопштението на СДСМ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e