Разрешен Јово Вангеловски

Разрешен е претсетдателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски.

Судскиот совет донесе одлука да го разреши од позицијата во највисокиот суд и судија во Врховниот суд поради нестручно и несовесно постапување. Освен него разрешени се уште двајца други судии. Сегавеќе разрешените судии, заедно со Вангеловски имаат право да поднесат жалба за одлуката на Судскиот совет до Врховниот суд. Неофицијално нов В.Д. претседател на Врховен е судијата Фаик Арслани.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e