Пендаровски ќе се обрати на 4-от Регионален младински форум во Нови Сад

Претседателот Стево Пендаровски, кој се наоѓа во официјалната посета на Србија, денеска во Нови Сад ќе учествува на 4. Регионален младински форум.

Пендаровски ќе има свое обраќање на претседателскиот панел „Обраќање на младите пред претставниците на влаcта: презентирање на политичкиот дијалог пред милениумците“, заедно со српскиот претседател Александар Вучиќ и претседателот на Словенија, Борут Пахор.

Вчера Пендаровски се сретна со Вучиќ при што освен за зајакнувањето на билатералните односи, разговарале и за француската иницијатива за нова променета методологија во водењето на претпристапните преговори со ЕУ. Тој уште еднаш го истакнал ставот дека за нас не постои друга одржлива алтернатива и гаранција за стабилност, сигурност и просперитет, освен полноправно членство во Унијата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e