Николовски на заеднички состанок со Заев и Пахор: Словенија е наш безрезервен поддржувач и значаен партнер на патот кон полноправно членство во ЕУ

Денеска во официјална посета на Северна Македонија е претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, истакна вицепремиерот за борба против корупција и криминал, за одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски.
Nikolovski11„На заедничкиот состанок со претседателот на Владата, Зоран Заев, ја потврдивме досегашната успешна билатерална и трговска соработка, на чиешто унапредување ќе работиме и во следниот период.
Словенија е наш безрезервен поддржувач и значаен партнер на патот кон полноправно членство во Европската унија и исполнување на обврските од членството во НАТО“, потенцираше Николовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e