Маричиќ: Ние ќе почнеме преговори како Македонци кои зборуваат македонски јазик

Ние ќе почнеме преговори како Македонци кои зборуваат македонски јазик. Историјата им ја оставаме на историчарите и овие прашања не се во преговарачката рамка, кажа вицепремиерот за евроинтеграции, Бојан Маричиќ .

Тој посочи дека е горд што Владата го одбранила македонскиот интерес во преговорите со Бугарија кои биле искрен и отворен дијалог.

– Сега кога работите се поместени од мртва точка, кога се отвораат вратите за нас за да седнеме на иста маса со развиените земји, потребни се одлуки, кажа Маричиќ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e