Манчевски го објави документот со кој ЗНМ потвдрува дека порталот Вечер го крши Кодексот

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски го објави одговорот од Здружението на новинари во однос на текстот објавен од страна на порталот Вечер. Од ЗНМ велат дека порталот не го почитувал етичкиот кодекс при објавата на текстот со наслов „Дамјан Манчевски поттикнува насилство и повици на ликвидација“ поради што порталот ќе мора да објави демант на оваа вест.

70074978_2503759086326803_3276945070573486080_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ