Македон и Амир се јунаците кои денес на Меѓународниот ден на младите се најголемите гласници на нашата Фондација “ЗАЕВ – Едно општество за сите”

Македон и Амир се јунаците кои денес на Меѓународниот ден на младите се најголемите гласници на нашата Фондација “ЗАЕВ – Едно општество за сите”. Со нивната приказна ја промовираме и фондациската веб страна, напиша на социјалните мрежи експремиерот Зоран Заев.
Имајќи во предвид дека Македон и Амир ги поврзува љубовта кон математиката, Фондацијата им посакува повеќе „собирање“ (признанија) и „множење“ (успеси), отколку „одземање“ и „делење“.
Воедно, „ЗАЕВ – Едно општество за сите“ на сите млади во Република Северна Македонија им го честита 12 Август – Меѓународен ден на младите, со желба за квалитетен младешки живот исполнет со мноштво успеси, радости и вредности, пишува Заев.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e