Охридски нуркачи од езерото извадија вреќа со плочки

Нуркачите од „Акватек” вчера од дното на Охридското Езеро извадија вреќа полна со плочки, која била лоцирана во 2018 година.
Пред само неколку дена од дното на езерото беше извадена када, фрлена кај Мостот на желбите, на околу 100 метри од брегот.
„Рибиве шо ме гледет си викет, овај не е нормален“, се пошегува еден од нуркачите по последната акција за вадење на предмети од дното на езерото.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ