Недела на традицијата ,,Свети Трифун 2018,, – Демир Капија

14.Февруари 2018 од 10:00 до 16:00 Плоштад Демир капија.

По 8 пат оваа година централната прослава на Свети Трифун ќе се одвива во Демир капија.

За забава на посетителите ќе се погрижат Brass Brothers, Ефто Пупиновски, Андријана Алачки, Ориентал бенд, Ансамблот Македонија, КУД Мирка Гинова, и водителот стенд ап комичарот Марјан Ѓеорѓиевски.

Покрај виноto и топла ракија, посетителите ќе имаат можност да дегустираат разни вина од многубројните винарии, како и разни млечни производи.

26993749_829875730549482_5597355665242637004_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ