Мирческа: Ветувањата на Богдановиќ останаа само празни зборови

Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Јована Мирческа

Почитувани,

100 дена Саша Богдановиќ. 100 дена лаги. 100 дена загаден воздух.

100 дена поминаа, а ветувањето на Богдановиќ за услови за здрав живот за сите се испоставија како голема лага.

Скопје 3 месеци се гуши во смог и е на врвот на светските листи за загаденост на воздухот. Богдановиќ и СДСМ кои ја имаат власта на сите нивоа не преземаат ништо. Општина Центар најмногу ги чувствува последиците од загадувањето каде често концентрацијата на ПМ10 изнесува од 8 до 10 пати над дозволеното.

Додека општината е загушена во смог. Богдановиќ мува не го лази. Од ветените експресни мерки нема ништо. Постарите граѓани и граѓаните со хронични болести, како и малите дечиња секојдневно ги полнат здравствените установи.

Богдановиќ мора да преземе мерки за намалувањето на загаденоста. Центарци тоа го бараат.

СДСМ и Богдановиќ ветуваа поголема хигиена на улиците во општината. Хигиената не е подобрена. Исто како во времето на Жерновски имаме нечисти улици, незаштитени градилишта и високо ниво на нехигиена.

Богдановиќ нема реализирано ниту една енергетско ефикасна фасада, ниту пак има најава кога планира тоа да го направи, ниту пак на кои згради. Граѓаните се изманипулирани и излажани.

Почитувани,

Ветувањата на Богдановиќ останаа само празни зборови.

Секојдневно стотици кучиња се шетаа низ општината, а од стационарот кој го ветуваше Богдановиќ остана само мртво слово на хартија.

Господине Богдановиќ граѓаните очекуваат конкретни мерки и проекти. Граѓаните очекуваат остварување на ветеното. На Центарци им е преку глава од лаги и манипулации пред избори.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ