Демир Капија: Дегустација на домашни вина и ракија

Едно од најинтересните случувања во деновите на традицијата посветени на Свети Трифун – 2018 година е натпреварот за најдобро домашно вино и ракија. И овој натпревар станува своевидна традиција која се одржува по осми пат. Стручното жири од професоналните енолози во состав: Андон Крстевски од винарија Стоби, Борис Нечев од винарија Бовин и Нана Сукара од винарија Попова Кула извршија дегустација и бодување на мострите.

27752317_2087919368106464_2419119514698844822_n

27750428_2087919371439797_1655297821747464000_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ