Во текотна празниците во Москва поради безбедност ангажирани се над 40.000 луѓе

– Повеќе од 40.000 лица, меѓу кои полицајци, припадници на руската Националната гарда и вработените во приватните фирми за обезбедување ќе се грижат за безбедноста во Москва во периодот од 31 декември до 8 јануари.

За безбедноста во Москва вечерва ќе се ангажиран над 11.000 лица, од кои 3.300 полицајци и 3.400 припадници на Националната гарда.

На полицијата во Москва денеска ќе и помагаат и 75 кучиња.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e