МАСАКАР КАКОВ ШТО НЕ СЕ ПАМЕТИ: Ги убил родителите, а потоа и 17 соседи за да го прикрие убиството!

Дваесетгодишниот Јанг Кигпеи ги убил својте родители во селото Јема на севрозападот од Кина, а потоа, за да го прикрие тоа, убил уште 17 соседи.

Полициските инспектори соопштиле дека момчето ги убил родителите по кавга за пари, па потоа, од страв дека убиството ќе биде откриено, убил уште 17 соседи во селото. Упасен е неколку часа откако биле откриени телата на мештаните кои останале во домовите.

Ова е едно од најмасовните убиства последните неколку години во Кина, каде масовноните убијци најчесто се луѓе кои имаат проблеми во семејството и околината, наведува АП.

Поради недостаток на огнено оружје во Кина масовните убиства обично се прават со ножеви, отров, експлозивни направи или подметнување на пожар.

За поврзани вести продолжете надолу

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e