Хоспитализиран палестинскиот лидер Махмуд Абас

Палестинскиот лидер Махмуд Абас (81) денеска е хоспитализиран во Рамала, каде му се вршат тестирања поради можни проблеми со срцето.

Претставник на болницата на Западниот Брег изјави дека на Абас му се врши катетеризирање на срцето, процедура при која катетер се уфра во крвниот сад за да се испита силата на срцето.

Палестински претставник соопшти дека Абас бил хоспитализиран бидејќи се почувствувал „заморен“.

За поврзани вести продолжете надолу

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e