Жерновски: Согласно демократските вредности на отчетност, услужност и слобода на изразувањето ќе продолжиме и во претстојниот мандат

Нашите политики и визии за модерна транспарентна држава веќе претставуваат воспоставен стандард и пример за сите земји во регионот.

Па така, најновата анализа “Дигитална дипломатија”, наменета за земјите од регионот и пошироко, посочува дека Владата на Северна Македонија, МНР и Никола Димитров се школски пример за комуникација, споредбено и со земји членки на ЕУ.
Сето ова се должи на воведениот видлив и достапен систем за односи со јавноста, како целосно нов концепт за активна транспарентност и отчетност на владините институции кон граѓаните.
Владината стратегија за комуникација со јавноста за 2019-2020 е резултат на огромен ангажман и соработка на владините службеници за односи со јавност, но и лична вложеност на Зоран Заев, согласно определбата на Владата за создавање на систем на демократски комуникациски сервис, според правилата на етичко, одговорно и професионално однесување.

Во таков дух ќе продолжиме и во претстојниот мандат, согласно демократските вредности на отчетност, услужност и слобода на изразувањето.
ФБ статус на Адреј Жерновски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e