Спасов: Пендаровски е во право

Пендаровски е во право

Во 2006 година ВМРО ДПМНЕ само со 300 илјади гласови освои 45 пратеници и тогаш претседателот Бранко Црвенковски му го додели мандатот на Груевски да состави влада.
И во 2008 година не се чекаше на избор на претседател на Собранието.
Во 2011 и во 2014 Ѓорге Иванов не чекаше ни три дена за да му го додели мандатот на Груевски.
А да не зборуваме за 2016та кога и Груевски веднаш доби мандат за составување влада а Талат Џафери беше избран за претседател на Собранието дури по 6 месеци од конституирање на Собранието.
И што не е јасно тука?
Или мора да се мати водата додека нешто во неа не се улови?

ФБ статус на Ѓорѓи Спасов 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e