Ризвановиќ за Апасиев: Не знам кој нормален соговорник сега би седнал со него на дебата

ПР на Апасиев беше добар досега, повторно успеа да го сврти вниманието, но згреши, премногу го спушти сопственото ниво на комуникација.

Значи не зборуваме за фамозното кршење на политичката коректност за која екстремните десничари и левичари тврдат дека е наметната од неолибералите, што е ноторна глупост, се разбира.

Сега имаме појава на обична вулгаризација на комуникацијата, невидена досега од претседател на партија или пратеник. Гледам го споредуваат Аспасиев со Амди Бајрам, но со овој пост тој отиде под Амди Бајрам, едноставно не знам кој нормален соговорник сега би седнал со него на дебата.

ФБ статус на Сеад Ризвановиќ

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e