Најчевска: Разбирањето на проблемот со климатските промени не е поврзан со образование или место на живеење, туку со елементарна интелигенција

Климатските промени се најголемиот предизвик со кој ќе треба да се соочи човештвото во наредните години.

Само обединето човештво може да ги спаси луѓето и целата планета.

Разбирањето на проблемот не е поврзан со образование или место на живеење туку со елементарна интелигенција.

Секој оној кој не го разбира проблемот е со исклучително ниска интелигенција и припаѓа на луѓето кои мислат дека Земјата е рамна, кои одат кај гатачки, кои ја сечат гранката на која седат, кои не можат да бидат образувани туку едноставно треба да бидат оневозможени во убивањето на иднината на целото човештво.

ФБ Статус на проф.Мирјана Најчевска

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e