На годишнина од убиството на Мартин Нешковски, се огласи неговиот брат. Еве што порача

6 ИЗМИНАТИ ГОДИНИ ПО УБИСТВОТО НА МАРТИН НЕШКОСКИ
На денешен ден пред шест години брутално на најѕверски начин пред очите на неколу илјади народ т.е. Македонци беше убиен МАРТИН НЕШКОСКИ на плоштадот во скопје Македонија… и после 6 години од убиството и институционалните игри по убиството од страна на “правниот систем” во Македонија кој до ден денес и после 2000 и кусур години се води по римско право… не е ни чудо што секој судски спор е минимизиран и заташкан … ова што го пишувам може да го разбере само човек кој тргнал по вратите на така наречената правда – судство….
И после 6 изминати години од неразјаснетото убиството за прв пат мојата изјава би била кратка и јасна …
ДА ВИ СЕ ПЛУКНАМ ВО СИСТЕМОТ И НЕМОЌТА…

Александар Нешковски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e