Мицкоски се извини и други приказни за мали деца

Државната делегација на Мечкин Камен, меѓу другите, ја следеа и неколку никогаш-северњаци кои сѐ уште живеат во режимското минато. Непознато е дали извинувањето на Мицкоски се однесуваше и на нив. Или нив ги координираше?

Мицкоски се извини за грешките на неговата партија во минатото. Се разбира, грешките во минатото ги направиле само и само тие што во сегашноста бараат тој да си оди од партијата. Веќе видено. Одиме понатаму!

Државната делегација на Мечкин Камен, меѓу другите, ја следеа и неколку никогаш-северњаци кои сѐ уште живеат во режимското минато. Непознато е дали извинувањето на Мицкоски се однесуваше и на нив. Или нив ги координираше?

По Митко Јанчев, на Мицкоски удри и Ивица Коневски: „Го допре дното и уште еднаш покажа дека не си достоен за функцијата што ја вршиш. Наместо ниски страсти и фрустрации, треба човек кој обединува. Редно е да си одиш од ВМРО-ДПМНЕ”. Јанушев ништо не рече, само Тимчо е на стража. Ама и тој нешто многу тивок денеска… Со нападот, и Коневски си купи влезница во „осуденото“ минато. Од друга страна, се слуша дека СДСМ го сметаат Мицкоски за најдобар вмровски шеф на сите времиња.

Целата колумна на Џабир Дерала за Фронтлајн на следниов ЛИНК.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e