Јовановиќ: На Мицкоски треба да му се покаже “излезна врата” од политичката сцена, од Републиката прави ентитет, а не Република

Мицкоски за Илинден вели, “ВМРО било кодот на македонецот”. За внимателен исчитувач, Мицкоски од Републиката прави ентитет, а не Република. Северна Македонија е Република затоа што тука не живеат само македонци. Што во пластичен превод значи дека ја негира државноста и суверенитетот на Републиката, и ја прави исклучиво етничка, а со тоа ја подрива и руши државата.

Тоа неписмено створење кое е на политичката сцена за да дезинтегрира и руши, а со тоа ја поткопува државноста и суверенитетот на Републиката, јас мислам дека треба да му се покаже “излезна врата” од политичката сцена. Излезна врата и за сите негови идиотски советници. И молим лепо!

ФБ статус на Ненад Јовановиќ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e