„Грујо не е виновен“

ГРУЈО НЕ Е ВИНОВЕН
(идентитетски заблуди)
-Го слушам Груја последново време и си велам, чоеков не е виновен за своите уверувања кои ги гради исклучиво во свој интерес, велејќи дека ги гради во интерес на Македонија. Виновна е групата лудаци ВМРО-ДПМНЕ и групата македонски граѓани кои веруваат во неговата проектирана реалност за тоа дека равенството ВМРО-ДПМНЕ=МАКДЕОНИЈА е единствената виситна, која патем речено ја поткрепува со филозофскиот концепт на Ниче, веројатно чувствувајќи се себе за Заратустра или натчовек. Оваа вистинска вистина ѝ одговара на групата полна заблудени лудаци која дозволува Грујо да ја влече за нос, зашто ситните ронки на трпезата што ги фрла, за неа се пророчки, макодонскодамнешни, антички и не се за фрлање оти во нив се содржи „макеоднската ДНК“. Будаличишта се оние кои дозволиле да ги води слепецот Грујо Мицковски или Мицко Грујовски. Создаваат имаголошка свест за одвоеноста на „нив“ наспроти „ние“ и „тие“ како стигамтизирани групи што се комуњарски и алабанофилични.
Сепак, мојата перцепција е поинаква од таа на грујоликите мајмуни и за мене е реална, сосема издржана и вистинита. Си велам, чоеков е во идентитетска заблуда. Дали ако речам дека равенството ГРУЈО=КРИМИНАЛЕЦ е неиздржана вистина за лудаков? Гледајќи спред неговата парадигма ВМРО-ДПМНЕ=МАКДЕОНИЈА, тогаш гледајќи според мојата парадигма, равенството е вистинито.
Концептот на Грујо е фашизоиден, застрашувачки и поразително егоичен.Тој ја става Македонија пред себе, пред својот живот и својата судбина. Аман, бе? Тој што себе не се сака, не ја сака ни својата држава. Каков хитлеровски тип е тој, јасно е. Македонскиот ХОЛОКАУСТ нема да се случи, ни сега, ни утре, зашто не се случи ни вчера, благодарение на освестениот дел Македонци кои проникнаа во наводната патриотска намера на Грујо да ја спасува Македонија од самата себе.
Сега е време да се спасува себе од самиот себе, оти му гори под задникот, ќе му се вцрви ко на мајмун, што во суштина и е.
Конечно, време е господа од власта да го укинете срамното име во поновата македоснска историја ВМРО-ДПМНЕ и еднаш да се стави на ѕидот на плачот, на ѕидот на срамот. Во спротивно, сѐ уште ќе биде Македонија трустно подрачје, со висок интензитет на сеизмички потреси, во секое време, сега, овде и секогаш.
Време е да живееме со вистината дека грујоликите фашисти се минато завршено и неповторливо време, без можност за воскреснување, зашто во крајна линија се најголемите антихристи. Исус беше космополит и не создаваше за луѓето стереотипи и предрасуди, тугу ги лечеше умоболните, лепрозните и слепите. Распнат на крстот, тој не страдаше за Грујо да создава Семакеднски Рајх од ВМРО-ДПМНЕ, ни за Хитлер да го живее сонот за ариевската раса. Страдаше за спас од ваквите валкани и изопачени парадигми на сеоптштото зло што се заканува да добие размери на пандемија. Спомнувањето на Исус не од религиски причини, туку од човечки.
Лао Це бил во право кога рекол дека тој што сака да биде водач на народот, тој треба да стои последен во редот кога ќе се дели насушниот леб.
ФБ статус на проф. Даниела Петровска

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ