Добро, вмровци…глупави ли сме за вас?

Пошто типов од ВМРО изгледа е на одмор во Влада како заменик, се сунча на биро, па предлага Владата да нашла решение⁉️ А, тебе Цветчо што ти е работа? Да паламудиш по цели денови?
Од друга страна, вмровскиот заменик не работи про боно, без плата, како што притиска неговиот шеф, Мицкоски, и удави начисто со празни зборови.
Никако да се откаже ниеден вмровец од плата и по толку пресови, дури ни самиот МицкоскиМногу биле загрижени, тврдат, по цели денови и ронат виртуелни солзи – те за народ, те за економии, а по малку и за здравство, кое го оставија покрадено и со крв и мочки по ѕидови.
Добро, вмровци…глупави ли сме за вас?

 

Јоци

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ