Четирите фази на Мицкоски за формирање Влада

Четирите фази на Мицкоски за формирање Влада:

1. За време на изборната кампања: Идната Влада ќе ја формира ВМРО-ДПМНЕ, јас ќе бидам следниот премиер;
2. Петнаесет денови после изборите: Ги почнуваме разговорите на нова Влада, но не по секоја цена;
3. Петнаесетти август: ВМРО-ДПМНЕ не прифаќа уцени, ги прекинуваме преговорите за формирање Влада;
4. Први септември: Мицкоски поднесе оставка, започна постапката за избор на нов претседател на ВМРО-ДПМНЕ.

ФБ статус на Зоран Милошески

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e