Ангеловска: Ви благодариме што сте дел од борбата против сивата економија

Овие денови се врши првата исплата на повратот на ДДВ од скенираните сметки за сите граѓани кои оствариле право на поврат во првото тримесечје.

Над 180.000 граѓани секој месец во просек скенираат фискални сметки и за овие 5 месеци скенирани се над 40 милиони фискални сметки, односно околу 8 милиони сметки месечно.

Ви благодариме што сте дел од борбата против сивата економија!

ФБ статус на Нина Ангеловска

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e