Ангеловска: Човечкиот капитал е она во кое треба да се инвестира

Најголемиот предизвик со кој се соочуваат денешните компании е наоѓање, мотивирање и задржување на вработените. Нашата задача е да ги препознаеме клучните предизвици и согласно нив да ги креираме мерките и политиките.

Човечкиот капитал е она во кое треба да се инвестира, во негово задржување на работното место, во индустријата, во нашата земја.

Затоа, Владата ја претстави новата мерка за субвенционирање на придонесите за работодавачите кои ќе ги зголемат платите на работниците од 600 до 6000 денари.

Го поддржуваме приватниот сектор бидејќи луѓето се оние кои ја движат економијата, го движат растот, ја движат целата земја напред.

ФБ статус на Нина Ангеловска

Ознаки:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e