27 години од основањето на дпНЕ. Што слават да ги праша Господ?

11години политички терор,врз сопствените граѓани, 11 години криминал, 11 години делење и раскол во македонското национално ткиво, тоталитарна пропаганда, лицемерие, неодговорност и оддалечување на Македонија од главните текови на цивилизацијата.
Ако за тоа им е потребно Единство- збор кој го избрале за слоган на прославата тогаш им нема спас. Избрале индивидуалната вина на лидерите да ја затскријат зад колективната одговорност.
Тоа значи избрале да се држат заедно за да не висат посебно.
Но и ова е напредок за некои од нивните најистакнати експоненти. Тие слават 27 години од основањето на дпНе во опозиција а се уште не во затвор како што заслужуваат.

Ѓорѓи Спасов

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e