Покрај мене умре, а примен е како и јас: Ѓорѓе Давид за борбата со коронавирусот

Рокерот Ѓорѓе Давид веќе две недели се бори против коронавирусот на одделението на пулмологија на Клиничкиот центар на Србија. Како што се наведува, засега се е како што треба, тој тој никако да се ослободи од чувството на страв од фатален исход.

Страшно е да бидеш болен од болест која однесува животи. Минатата недела покрај мене почина човек кој беше примен како и јас. Во таква ситуација не е умесно да зборувам за прогноза на болеста против која се борат сите светски лекари, а која зема животи – истакнал музичарот.

Ми останува вербата дека ќе излезам како победник, бидејќи веќе ми е многу подобро. Ќе зборуваме што се преживеав и како изледаше моето лекување кога ќе ми кажат дека вирусот веќе не е присутен кај мене – рекол Ѓорѓе Давид.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e