Тарчуловски на Суд: Семејство на загинат од Љуботен бара отштета од милион евра

Семејствтво на загинат во скопското село Љуботен во 2001 година, бара надомест на материјална и нематеријална штета од милион евра.

Станува збор за убиениот Рами Јусуфов, син на тужителите Елмаз и Зенеп Јусуфови, сопруг и татко на 4 деца. Предметот е проширен и за пратеникот Јохан Тарчуловски.

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ во моментов се наоѓа во притвор како осомничен за тероризам и уставно загрозување во врска со насилниот упад на демонстранти во Собранието.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ