Пендаровски: Секој има право на избор, да не ги стигматизираме луѓето поради сексуалната ориентација

Претседателот на државата заедно со сопругата беа дел од денешната Парада на гордоста во Скопје

„Почит кон различностите. Да не ги стигматизираме и да не ги изолираме луѓето поради нивната сексуална ориентација. Секој има право на избор“, истакна претседателот на државата Стево Пендаровски на својот Фејсбук профил.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e