Али Ахмети бетер од Рахман Морина

Прво: Ахмети лаже дека ВМРО ДПМНЕ има 100% гласачи- Македонци! Амди Бајрам, Неждет Мустафа, Иван Стоиљковиќ, Кенан Хасипи, Сарач, Сеат Ибица му имаат донесено десетици илјади гласови.

Второ: Ахмети се обидува да го релативизира јасно искажаниот глас на гласачот-Албанец против политиките на Груевски.

Трето: Тој вели “Зошто не нови избори?”, сосема е јасно е дека тргнал да го спасува Груевски, кој во Дневник му испрати суптилни закани.

Замислете Албанците од Прешевската долина, или Бошњаците од Санџак, на крајот од 80-тите и почеток од 90-тите да ја имаа логиката на Ахмети и да објаснуваат дека треба да коалицираат со Милошевиќ затоа што тој е легитимен преставник на Србите. Тоа легитимен преставник на Албанците и Бошњаците немало шанса да го направи, па режимот на Милошевиќ создаваше пиуни ко Рахман Морина!

Ах, да, Али Ахмети го нема мнозинството гласови на Албанците, уште помалку легитимитетот да коалицира со Груевски. Мнозинството Албанци гласале за опозицијата! Тој може само да покаже дека е бетер од Рахман Морина.

Фејсбук статус на Џељо Хоџиќ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ