Исчезна плочата поставена во чест на одржаното заседание на АСНОМ во манастирот Прохор Пчински

Извадена е плочата поставена во чест на одржаното заседание на АСНОМ во манастирот Прохор Пчињски.

Македонски државјани кои го посетиле манастирот за expres.mk тврдат дека плочата ја нема на местото каде што била на Илинден

Претседателот Стево Пендаровски прв се поклони пред новопоставената спомен-плоча за Првото заседание на АСНОМ на Втори август 1944 година, кога се поставени темелите на современата македонска држава по Втората светска војна.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e