(ФОТО) ФЖ на СДСМ Кр.Паланка одржаа интерактивна работилница со штитениците од Дневниот центар за лица со посебни потреби

Во пресрет на 3ти Декември, Денот на лицата со попреченост, денеска, активистките од Форум на жени при СДСМ Крива Паланка одржаа интерактивна работилница со штитениците од Дневниот центар за престој на лица со посебни потреби.
“Сите имаме одговорност да им овозможиме на лицата со попреченост да бидат активни граѓани на нашето општество, како неотуѓив дел од него, да ги слушнеме нивните барања и потреби пред да носиме одлуки кои влијаат на нивниот живот”, беше пораката која беше пратена од страна на кривопаланечките социјалдемократки.

78719120_2981304361901273_8574093747590004736_o 78670299_2981304085234634_8218193180982509568_o 78569537_2981304685234574_7617689850296139776_o 78565185_2981304448567931_2974734442729308160_o 78484785_2981304135234629_5247582783030689792_o 78223097_2981305241901185_383779834980990976_o 78216979_2981304281901281_3983401915852521472_o 78186771_2981304815234561_4498987682898116608_o

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e