Три причини зошто секој ден треба да јадете барем по една краставица

Постојат се повеќе докази кои укажуваат на тоа дека краставицата е богата со нутритивни состојки кои можат да се спротивстават на опасните болести, и во тоа лежи главната причина зошто треба да се јаде секојдневно.

Ѓи елиминира токсините и хидрира кожата

Како што веројатно знаете, краставицата содржи 95% вода. Затоа е одлична во хидрирање на организмот , а ќе ви помогне и да го обновите телото со клучните витамини.

Варење и согорување на мастите

Со секојдневното конзумирање на краставици го подобрувате здравјето. Таа има способност да го стимулира организмот и да помага во елиминирањето на вишокот на маснотии. Дополнително, краставицата е одличен извор на растителни влакна.

Лош Здив

Ова е вообичаен проблем за многу, а најлесно ќе го изгубите со помош на краставицата. Само исечете едно парче и држете го во уста 30 секунди. Силните антибактериски својства ќе ги уништат бактериите кои го предизвикуваат лошиот здив.

 

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e