Два месеца пиеле сок од домати, научниците изненадени од резултатите

Кога ќе кажете домат, ние мислиме на супернамирница, велат научниците од престижните медицински установи.

Со цел да проверат зошто е тоа така, стручњаците од Тајван универзитетот спровеле одреден експеримент:

На жени со различна годишна возраст, тежина и потекло им дале да пијат по една чаша (околу 250мл.) сок од домати секој ден, за време од два месеца.

Најбрза и највидлива промена била губењето на килограмите,а стручњаците велат дека се работи за губење на масните наслаѓи, а не на вишокот течности.

Тестираните жени не ѓи менувале своите навики во поглед на исхраната или вежбањето, а веќе за неколку дена се приметувале резултатите, откриваат научниците кои го спровеле експериментот.

Освен намалување на килограмите, тестовите покажале и дека кај испитаниците дошло и до подобрување на здравствената состојба.

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e