Сопругата на Алексеј Навални со порака на социјалните мрежи

Јулија Навалнаја на социјалните мрежи сподели фотографија од неа и нејзиниот покоен сопруг.

Во нејзината објава на Инстаграм стои: „Те сакам“.

Навалнаја зборуваше на Минхенската безбедносна конференција во петокот, само неколку часа откако руските власти ја објавија смртта на Навални.

Ако веста за неговата смрт е вистинита, Навалнаја изјави: „Сакам Путин, целата негова придружба, пријателите на Путин, неговата влада да знаат дека ќе сносат одговорност за она што го направија за нашата земја, за моето семејство, за мојот сопруг“.

Навалнаја секогаш го поддржуваше нејзиниот сопруг во неговите битки со руските власти, присуствувајќи на неговите многубројни судски настапи, стоејќи покрај него на митинзи и чекајќи ослободување од многу затворски казни.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e