Пригожин е мртов

Телеграм каналот поврзан со Вагнер, потврди дека Евгениј Пригожин загинал во авионска несреќа.

„Шефот на Вагнер, рускиот херој и вистински патриот Евгениј Викторович Пригожин почина од последиците од дејствувањето на руските предавници. Но, тој ќе биде најдобар дури и во пеколот. Слава на Русија! објавија тие.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e