Нападнат свештеник во Нови Сад, непознато лице го удрило на улица

Вчера во попладневните часови, во новосадската населба Лиман, нападнат е свештеник на нивната црква, Б.М. при вршење на редовните парохиски должности.

Нападот го извршило засега непознато лице кое неиспровоцирано го удрило свештеникот на улица, пред сведоци, а потоа брзо се оддалечил во непознат правец.

Инцидентот е пријавен во новосадската полиција и во тек е истрага.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e