Изгласан предлогот за Брегзит на Борис Џонсон, но не по забрзана процедура

Британскиот парламент го поддржа предлогот на Борис Џонсон за Брегзит.

За неговиот закон гласаа 329 членови на парламентот, а 299 беа против.

Истовремено, пратениците го одбија предлогот да се забрза процедурата по која Законот за Брегзит би бил усвоен во рок од три дена!

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e