Дамаск го критикува Бан Ки-мун за говорот во ОН

Дамаск го обвини генералниот секретар на ОН, Бан Ки-мун, дека неговиот говор пред ОН, во кој вели дека сириската влада е одговорна за најголемиот број убиени цивили во војната е далеку од Повелбата на светската организација.

– Зборовите на Бан Ки-мун за Сирија се далеку од Повелбата на ОН, која треба да ја почитува лицето што е на функцијата генерален секретар на Обединетите нации. ОН не успеаја во својата улога да најдат решение за меѓународните проблеми и не успеаја да решат ниту еден конфликт – соопштија од министерството за надворешни работи на Сирија.

Бан во вчерашниот проштален говор во ОН ги обвини двете страни во Сирија за убивање невини луѓе, но додаде дека никој не е толку одговорен како што е сириската влада.

Извор: Мета

За поврзани вести продолжете надолу

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e