Автобус на градски превоз се запали во Обреновац

Утрово околу 6 часот и 40 минути се запалил автобус во Обреновац, јавуваат граѓани на социјалните мрежи.

„Од Сремчица се ширеше смрдеа на горење, а овде во Обреновац почна да гори. Колку долго само се прашуваме? Утрово околу 6 часот и 40 минути“, напиша авторот на видеото.

Како што може да се види на видеото, патниците го напуштиле возилото.

Граѓаните во коментарите наведуваат дека се работи за автобус на линијата 511, со бројни коментари, дека се работи за „евтина“ линија.

„Дали некој треба да умре за да се сменат автобусите? Не плаќајте карта во 511“, е еден од коментарите.

Во коментар прашуваат дали се работи за истиот автобус на кој пред два дена беше скршена вратата.

Вчера имаше снимка од паѓање на вратата од автобусот на линијата 511, кој сообраќа од Сремчица до Белград на вода.

Конзорциумот на приватни превозници „Авала бус 500“, одговорен за линијата 511, потоа соопшти дека инцидентот се случил во вторникот и дека вратите биле скршени од патници.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e